Thursday, August 11, 2011

Wanita dan Superbike. So Cool !!

Assalamualaikum.

    Trend moto berkuasa tinggi a.k.a Superbike ni memang dah berleluasa sekarang. Sampai kan aku pun semakin membuak-buak nafsu berangan nak menunggangnya. Kat Malaysia dah melambak riders superbike ni. Kalau kat highway tu yang berdesup-desup diorang ni racing dengan Kancil. Memang smart spesies-spesie superbike ni. Nak dibandingkan antara Superbike dengan motor ala-ala Harley Davidson yang badan tegak, tangan ke atas 70 darjah, bagi aku lagi smart Superbike sebab bila bawa tu fuyoo mak cik jual goreng pisang pun boleh terpusing padahal aku je yang terpusing. Damn! memang sangat smart tak pedulik walaupun perempuan boleh apa kalau nak ride. 

Yang ni aku tak minat, sebab tak cool.

Oh! yang ni meletup tup tup. 

     Antara riders Superbike wanita yang sangat cool kat Malaysia ni antaranya macam Linda Onn, Gee, Erra (dulu kot sekarang tak tau). Lagi siapa? aku tak tahu ni je yang aku tau.


   
Linda Onn dan superbike nya! 


  
 Gee dan honda bulatnya Superbike!

       Mungkin banyak lagi riders2 wanita kat luar sane yang bukan public figure yang kita tak tahu. Kalau rider lelaki  kategori artis malingsia Malaysia macam Nabil, Fizo, lagi sape ntah lah malas nak cari. Kalau lelaki bawak memang sangat HOT kalau wanita bawak sangat COOL. Kah Kah !


    
Nabil dan Fizo.

    Bagi aku kalau perempuan bawak memang cool.Semuanya cool lah. Eh eh, baru teringat hari tu kat pam minyak ade sorang mamat ni isi minyak moto superbike die nampak die hulur RM50 dan tiada pulangan baki. Maksudnya apa, RM50 isi minyak motor. Walaweh kuat minum minyak ekau ni wahai motor dah namanya pun motor berkuasa tinggi ek apa yang nak dihairankan. Kui Kui !
   
       Adeh, rasa macam nak pergi carik lombong emas nak pergi korek nak buat beli sebijik. Kalau sedebuk boleh turun dari langit kan best. Sekarang ni nak beli ekzos pun tak lepas. Kah Kah !

Okey, yang macam ni bagi aku wow tak smart. 


Sekian, Selamat Berpuasa.


Er Err tapi macam tak best je perempuan bwk. Takpelah suke tengok pun jadilah. Ni saje-saje tak bermakna aku mahukannya 100%.


Klik kalau nak bagi aku sebijik superbike! thanks.

9 comments:

  1. weee :)
    fara xsuke la.hehe
    sdgkn motr pon xsuke naik
    inikan pulak superbike yg beso gedabak
    hehe :D
    tp kalo pat nek memg cool seyh :D

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    kalo dah minat, apa2 pun xkisah...

    SELAMAT BERPUASA

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  3. to[farah hanim]: hihi..satu kerugian farah kalau tak suke naik motor, angin sepoi2 bahasa ja..

    to [BSB] : a'ah cepat sampai.ley potong q ;)

    to [BLADE EDGE] : haha..minat jer..beli tu tak mungkin kot..heheh;)

    SeLAMAT BERPUASA JUGA!

    ReplyDelete
  4. http://hanimansor01.blogspot.com/
    =='follow me . keep in touch

    ReplyDelete
  5. to [Hanim Mansor] ok! done following you :)

    ReplyDelete
  6. wah wah wahh !! syu pun tengah addicted ngan benda neyh !! shuke sangat ^_^ cikgu syu pun naik benda neyh~ cool sangat !!!

    ReplyDelete
  7. Hoo. . Kalo prempuan bwk mmg cool lahh. . Berdezupp pegi bila kt highway tuu. .Pehh. . Superbike wait for me ehh. .

    ReplyDelete
  8. salam... boleh x nk joint mana2 group superbike wanita.. teringin la.. minat tp x de kwn.. siankan.. tlg whatapps or sms sy ajak joint please.. hukhukhuk..

    ReplyDelete

Hye and thanks :)