Thursday, June 18, 2009

feveretku~

  
  Semalam memang best.Akhirnye aku dpat membedal rojak petis kegemaranku. Korang mesti x tau ape itu rojak petis meh aku habaq kat hangpa sume menurut kamus dewan orang2 johor rojak petis bermaksud rojak yang kuah berwarne itam ala malas ah nk cite panjang2 same mcm rojak tahu tu tpi die de kangkung sket,tempe sket,taugeh sket,nenas sket,sengkuang sket,jemput2 yang tlh dibelah2 sket,tahu goreng sket dan kesemue ini digaul together2 dan terhasillah rojak petis. Enak sekali nyum nyum.

Inilah die rojak petis yang digembar gemburkan itu.

   Sebenarnye aku nak cite yg lagi penting kat sini adlh seorg pak cik yang menjual rojak ini sgt lah baik hatinya. Semoga beliau di murahkan rezeki lagi dan diluaskan pintu rezekinya oleh Allah. Beliau berniage tanpa ada sidkit pun perasaan kedekut. Rojak ini penuh giler x penah spnjg aku idop aku bli rojak ni x penah dpt byk gile2 mcm pak cik ni jual dgn rege Rm2 saje slalu nye klu gerai len RM2.50 pahtu alahai ciputnye nk trsngkut kat gigi pun x ckup. Aku bli 6 bungkos nam2 tu penoh gile. Tapi ksian sgt kat pak cik ni coz die sorg je kne wat sume kne hiris,kne gaul,kne bungkos,kne tuang kua,kne tuang kacg, kne msukkn dlm plastik. Knpe x de org len tlong die or ank2 tlong die wat bsnes ni(maybe ank die sume da keje kot). tapi yg pling aku ksian die da tue da huhuhu. Sdey aku, dalah pemurah. Papehal aku amt puas ati dgn rojak aku bli ni mmg sedap kuah mmg kaw2 da ar byk. Sayang Pak Cik jual Rojak nih moge2 bisnes anda trus maju jaya!!Moral values nye kan best klu sume org wat bisnes cmni msti lagi dimurahkan rezki oleh Allah S.W.T ek..


2 comments:

  1. hahahahah..sabau2 t blek malaysia bley jamu bedal puas2~

    ReplyDelete

Hye and thanks :)