Wednesday, April 18, 2012

Battleship! Ohsem Gilerr

Hai.

BATTLESHIP!!

 
Human vs. Alien

Cerita yang mengisahkan prperangan dengan alien yang kapal die punye hebat, punye dahsyat. Dengan US NAVY yang bermati-matian nak selamatkan dunia dari serangan alien nie. Alien ni pun tersesat datang kat bumi sebab ada signal dari bumi yang diorang dapat tu yang diorang datang sini nak recharge (sukahati die je datang recharge tak bagi salam) diorang punye machine or kapal. Lebih kurang macam tulah rasenye. Pulak tu diorang datang sini serang sume machine yang kita ada, buat kerosakan kat bumi pulak. Makanya US NAVY ni lah penyelamat memusnahkan balik kapal diorang tu dengan makhluk-mkhluk kat dalam tu sekali. 

 Juga kisah macam mana seorang yang dianggap tiada masa depan dan dipandang rendah akhirnya bangkit jadi hero dengan keberanian fikiran yang die ade. Phewit. Kapten Alex Hopper! ^^

Kesimpulannye, cerita ni memang sangat ohsem! sesuai ditonton pelbagai peringkat umur. Haha. Boelh kate takde part yang boring langsung. 10 minit awal lagi dah start beraksi bagai. Jalan cerita yang tak membosankan.

Wow, best!
Sesuai sangat untuk lepaskan stress sebab bile keluar je wayang rase puas. Yelah kan, kitorang punye life abnormal sikit malam kelas siang hadap kerja assg etc. Hehe.

Dengan ini, dapat dirasakan yang stress tu telah dihilangkan dari dunia dibawa pulang oleh alien-alien tadi tu :D


 Kapal alien yang besar giler!

Sangat beronok-ronok (seronok) tengok dengan classmate beramai-ramai. Diorang memang sporting. Lepas pegi dengar taklimat MyBrain15 kat Dewan Agung pagi tadi sampai pukul 10 lebih, pastu kitorang pergi menjengah battleship ni. Ada classmate yang dah tengok pun nak tengok lagi sebab cite memang ohsem. Sape yang belum tengok dinasihatkan untuk tengok. Memang tak rugi. Tambah-tambah kannn ade kapten Alex Hopper yang sangat hemsem menggalas watak orang penting untuk berbattle dengan alien nie!